در حال بارگذاری ...
شنبه 22 دی 1403

دکتر شمس:
فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای کمتر دغدغه اشتغال دارند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای، ناصر شمس سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای در اجلاس سراسری مدیران دانشگاه فنی و حرفه‌ای در هتل المپیک تهران گفت: سهم دختران در حوزه فنی و حرفه‌ای کم است که برای توسعه این سهم برنامه‌ریزی داریم.

وی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: 2112 ساختمان داریم که بیشتر آن کارگاه است، همچنین 157 هزار دانشجو در رشته‌های کاردانی و بیش از 197 هزار دانشجو در رشته‌های کارشناسی داریم.

شمس ادامه داد: چشم‌انداز رشته‌های مهارتی کشور 50 درصد است که باید تلاش کنیم به این هدف برسیم زیرا نیاز کشور است.

به گفته شمس در حال حاضر وضعیت کاردانی کشور از کارشناسی کمتر است که این مساله یک فاجعه بشمار می‌رود زیرا در برابر هر تحصیل کرده کارشناسی باید 5 تکنسین داشته باشیم.

وی ادامه داد: مجلس و دولت برای تحقق اهداف مهارت‌ کاملا آماده هستند و وزارت علوم هم کمک می‌کند تا به این هدف برسیم.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: به دنبال این هستیم که شورای گسترش مستقل فنی و حرفه‌‌ای را راه‌اندازی کنیم و کمک وزارت علوم را نیز نیاز داریم.

وی ادامه داد: طرح آمایش آموزشی نیز بسیار مهم است، در دانشگاه علمی کاربردی نظامی به نام هیات ممیزه مرکزی خبرگان به راه افتاده و ما هم می‌توانیم در دانشگاه فنی و حرفه‌ای این نظام را داشته باشیم، به دنبال این هستیم مرجعیت آموزش فنی و حرفه‌ای را در کشور داشته باشیم که این کار دور از دسترس نیست.

شمس ادامه داد: حدود 3500 نیروی قراردادی داریم که برخی از آنها 27 سال قراردادی هستند و این مساله یک فاجعه تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: با نمایندگان مجلس مذاکره کردیم و قول دادند این مساله حل شود البته با دولت نیز در حال مذاکره هستیم.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: طرح آمایش نیروی انسانی تا پایان امسال نهایی می‌شود.

وی گفت: بحث علوم  انسانی نیز بسیار مهم است و ما خوشحالیم که سرپرست وزارت علوم از علوم انسانی به رتبه وی طرح با کمک بسیج دانشگاه در حال انجام است که سامانه اسنپ مهارتی نام دارد.

شمس گفت: از ابتدای سال تاکنون هنوز یک ریال پول تجهیزات از دولت نگرفته‌ایم، دانشگاه فنی و حرفه‌ای حتی در سطح وزارت علوم نیز هنوز شناخته شده نیست ولی ما باید با یکدیگر کمک کنیم تا پایان برنامه ششم توسعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای خودکفا شود. 

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادامه داد: به دنبال ایجاد نمایشگاه دائمی هستیم تا در شهرهای مختلف نمایشگاه دائمی دستاوردهای دانشگاه فنی و حرفه‌‌ای را دایر کنیم و امیدواریم بنیاد دانشگاه فنی و حرفه‌ای و ستاد تولید ملی و اشتغال را هم راه‌اندازی کنیم.

وی گفت: در حال راه‌اندازی پارک علم و فناوری مجازی هستیم و خبرگزاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیز بزودی راه‌اندازی می‌شود.

شمس گفت: مساله پرداخت پاداش بازنشستگان را پیگیری کردیم که بزودی باید حل شود.