در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403

در باره آموزشکده فنی شماره 2 کرمانشاه

آموزشکده فنی شماره 2 پسران کرمانشاه

تاریخچه دانشگاه فنی و حرفه ای

 

معرفی  مختصر آموزشکده فنی و حرفه ای شماره 2 کرمانشاه

در سال 1344 یعنی بیش از 55 سال پیش ، انستیتوهای تکنولوژی براساس مجوز رسمی وزارت فرهنگ و آموزش عالی (سابق) با اساسنامه‌ای مشخص و به منظور تربیت تکنیسین فنی با مدرک کاردانی تاسیس شدند و در سال 1348، مراکز تربیت معلم فنی و حرفه‌ای تحت پوشش دفتر امور مدارس عالی فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش نیز آغاز به کار نمودند..
از سال 66-65، دفتر امور مدارس عالی، به موازات اجرای دوره‌های کاردانی ناپیوسته، اقدام به تربیت دبیر فنی در سطح کارشناسی ناپیوسته توسط برخی از آموزشکده‌ها (انستیتوهای تکنولوژی) نمود و از سال تحصیلی 75-74 و به دنبال تصویب و اجرای نظام جدید آموزش متوسطه، دوره 2 ساله کاردانی پیوسته در رشته های فنی و حرفه ای در کلیه آموزشکده‌های فنی وحرفه ای کشور به اجرا درآمد..
دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفه ای در کشور، از سال 1390 با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز نموده است. دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای به عنوان واحدهای زیرمجموعه این دانشگاه، سابقه ی بیش از چهل سال فعالیت آموزشی داشته و از اولین مراکز آموزش عالی کشور هستند که در تداوم مسیر تحصیلی دوره متوسطه فنی و حرفه ای (هنرستان های فنی، کشاورزی، حرفه ای، تربیت بدنی) فعالیت داشته اند اما تأسیس این دانشگاه و تفکیک آن از وزارت آموزش و پرورش به سال 90 بر می گردد.
دانشگاه فنی و حرفه ای به صورت تفکیک جنسیتی اقدام به آموزش دانشجو می کند. این مراکز در قالب 173 دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه‌ای در استان های مختلف کشور پراکنده اند که از این تعداد 118 مرکز متعلق به پسران و 52 مرکز مربوط به دختران می باشد.
عمده فعالیت آموزشی این دانشگاه در حال حاضر در سطح کاردانی است و هدف، تربیت کاردان (تکنسین) است. البته در تعدادی از مراکز این دانشگاه، دوره‌های کارشناسی ناپیوسته و پیوسته نیز فعالند به نحوی که سطح کاردانی پیوسته با 104 رشته و کارشناسی ناپیوسته با 51 رشته، کارشناسی پیوسته 6 رشته و در قالب دو نوبت آموزشی خدمات خود را به بیش از 200 هزار دانشجو ارائه می نمایند.
ترکیب گروه های آموزشی این دانشگاه به قرار زیر است: فنی و مهندسی در حدود (58%) 60 درصد، کشاورزی و دامپزشکی در حدود (21%) 20 درصد، علوم انسانی در حدود (7%) 11 درصد و هنردر حدود(12%) 9 درصد. (فهرست کامل رشته های دانشگاه فنی و حرفه ای همراه با سرفصل دروس آنها را می توانید در بخش آموزش و دانشگاه مسیر ایرانی مشاهده کنید.)
از آنجا که 70 درصد از آموزش های این دانشگاه کارگاهی و 30 درصد دیگر نظری می باشد (آموزش های عملی در تعداد 1300 کارگاه و آزمایشگاه انجام می گیرد)، لذا دانش آموختگان علاوه بر داشتن توانایی علمی، از مهارت های عملی و کاربردی لازم نیز برخوردارند و اکثراً در زمینه های مربوط به رشته تحصیلی خود جذب بازار کار می شوند.
مدارک تحصیلی دانش آموختگان این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و برای ادامه تحصیل در داخل و خارج از کشور معتبر می باشد. طول دوره تحصیل در هر یک از مقاطع (کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته) 2 سال است و دانشجویان تابع مقررات آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند.
نحوه پذیرش دانشجو
دانشگاه فنی و حرفه ای دانشجویان خود را از بین دانش آموختگان دوره متوسطه نظام جدید هنرستان ها و متناسب با رشته تحصیلی ایشان در یکی از رشته های شاخه فنی و حرفه ای یا شاخه کاردانش و یا فارغ‌التحصیلان دوره‌ی چهار ساله نظام قدیم هنرستانها، انتخاب می‌نماید.
انتخاب از طریق آزمون ورودی ویژه‌ای که سالیانه توسط سازمان سنجش آموزش کشور به صورت سراسری برگزار می‌شود، صورت می گیرد. شرایط عمومی و اختصاصی لازم به تفصیل همه ساله در دفترچه راهنمای ثبت نام کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته درج می گردد.
 
سال تاسیس: 1374
فعالیت: پذیرش دانشجوی فنی و حرفه ای از میان فارغ التحصیلان هنرستانهای استان و سراسر کشور
رسالت : تربیت مهندسی وتکنسین ماهردر بخش صنعت
شیوه جذب: از طریق آزمون سراسری
رشته های موجود : تعداد رشته ها : 20 رشته
تعداد دانشجویان سال :حدودا  نفر    
مساحت کل فضا : 13300 مترمربع
متراژ زیر بنا :  8300 متر مربع
تعداد کارکنان اداری23نفر
تعداد هیئت علمی : 3 نفر
تعداد مدرسین موظف و غیر موظف :بیش از 100 نفر
امکانات آموزشی : 12کلاس- 14 آزمایشگاه
کتابخانه: با بیش از 3000  جلد و بیش از 2500 عنوان 
امکانات رفاهی: خوابگاه دانشجویی با 20 اتاق و 176تخت،  سلف سرویس توزیع غذا با ظرفیت 250 نفر ، سالن ورزشی- نماز خانه ، بوفه و سالن جلسات
افتخارات علمی ، ورزشی فرهنگی:
کسب 10 مقام در زمینه کارآفرینی، استارتآپ، نخبه و جشنواره -کسب دهها مقام ورزشی استانی و کشوری در رشته های والیبال( سوم دانشگاههای کل کشور) و کشتی( 4 مقام انفرادی کشوری اول تا سوم کشتی)  2 مقام دوم و سوم کشوری در رشته های نرم افزار موبایل و خوشنویسی ، 2 مقام چهارم قرائت و اذان و ترتیل قرآن کریم و قبولی بیش از 70 نفر از دانشجویان مرکز در مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاههای معتبر کشور در دو ساله گذشته
فعالیت های پژوهشی: 3 مقاله و طرح تحقیقاتی- 4 تفاهمنامه همکاری با موسسات صنعتی، 6 مورد تالیف کتاب 7 اختراع جدید-برگزاری 8 همایش علمی و ...
عناوین 13 رشته کاردانی
  1. الکترونیک (الکترونیک عمومی) 2.تاسیسات (تبرید) 3.تاسیسات( حرارت مرکزی و تهیویه مطبوع)  4-مکانیک خورو  5- صنایع شیمیایی  6-نقشه کشی عمومی(طراحی صنعتی)    7-تامین و نگهداری تجهیزات پزشکی   8-نصب و تعمیر آسانسور و پله برقی    9-خدمات پس از فروش خودرو    10-گاز رسان    11-شهر سازی    12-ارتباط و فناوری اطلاعات(ICT)   13-راه سازی
عناوین 7رشته کارشناسی
  1. مهندسی تکنولوژی الکترونیک    2- مهندسیبرق قدرت    3-مهندسی//تاسیسات حرارتی و برودتی    4- مهندسی مکانیک خودرو    5- مهندسینقشه کشی و طراحی صنعتی    6-مهندسی صنایع شیمیایی   7-علمی ،کاربردی معماری
آدرس : بلوار امام حسین ، کمربندی غربی، بالاتر از تقاطع غیر همسطح الهیه ، دانشگاه فنی و حرفه ای
تهیه و تنظیم : روابط عمومی آموزشکده فنی و حرفه ای شماره 2 کرمانشاه